هیچ محصولی یافت نشد.

ما در این مقاله قصد داریم به طور جامع و کامل و به بیان ساده به معرفی مخصوص پخت قطعات رنگ آمیزی شده، رنگ‌های کوره‌ای پودری یا مایع الکتروستاتیک و کاربردهای آن بپردازیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

همه ما روزانه با لوازم و تجهیزات متنوعی از لوازم خانگی گرفته تا ابزار آلات صنعتی، لوازم کامپیوتری، لوازم آرایشی و بهداشتی، قطعات خودرو و… سروکار داریم و بی آن که توجه داشته باشیم در حال مصرف محصولاتی هستیم که خط تولید طولانی را گذرانده‌اند.

اکثرا ، در خط تولید اغلب محصولات در صنایع گوناگون، مجموعه مراحلی تحت عنوان خط رنگ اتوماتیک وجود دارد. طی این فرآیند قطعات مختلف بر اساس ویژگی‌های منحصر به فرد از جمله جنس دسته بندی شده و مراحل رنگ آمیزی خاص خود را می‌گذرانند.

خط رنگ کوره ای

رنگ آمیزی قطعات در خط رنگ اتوماتیک

طبیعتا با توجه به خواص منحصر به فرد هر یک از مواد پلیمری و پلاستیکی، فلزی و… روش‌های کارآمد و مواد رنگ آمیزی نیز فرق می‌کند. البته شایان ذکر است که در کنار این تفاوت‌ها، اصول مشترکی در رنگ آمیزی اتومات قطعات پلاستیکی و فلزی نیز یافت می‌شود. مراحل انجام شده در خط رنگ اتوماتیک انواع قطعات به طور کلی شامل چند مرحله اصلی حرکت روی سیستم نقاله یا خط کانوایر، شستشو و رفع جرم و آلودگی سطح قطعه، خشک کردن قطعه در دمای بالا، پاشش رنگ و انتقال قطعه به کوره رنگ می‌شود.

طی مراحل اولیه، قطعه در ۵ مرحله شستشو شده و از آلودگی‌ها و چربی و گرد و غبار پاک می‌شود، با لایه مقاوم و ضد زنگ فسفات آهن پوشیده می‌شود؛ در کابین مخصوص مراحل خشک شدن را گذرانده و با اسپری‌های مخصوص رنگ آمیزی می‌شود و سپس جهت نهایی شدن رنگ آمیزی و اتمام خط رنگ اتوماتیک به کوره رنگ انتقال پیدا می‌کند. کوره پخت رنگ، مخصوص رنگ‌های کوره‌ای است.

این محصول یا رنگ‌های الکتروستاتیک در انواع  پودری و رنگ کوره‌ای مایع رنگ‌هایی هستند که برای رنگ آمیزی محصولات و قطعات در صنایع مختلف خودرو سازی مثل رنگ قطعات فلزی خودرو، لوازم خانگی مثل بدنه لوازم برقی و آشپزخانه، لوازم آرایشی مثل بدنه لوازم، برس و… ، لوازم الکتریکی و الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برای اینکه به خوبی با ویژگی‌ها و کاربردهای کوره پخت رنگ آشنا شویم، لازم است ابتدا در مورد خط رنگ اتوماتیک و رنگ‌های کوره‌ای پودری و مایع نیز اطلاع کسب کنیم. در ادامه قصد داریم به تفصیل به بررسی این موارد بپردازیم و از ابعاد مختلف کوره رنگ و کاربردهای آن را مورد بررسی قرار دهیم.

کوره رنگ چیست ؟

امروزه با پیشرفت صنعت و فناوری، خطوط تولید و خط رنگ محصولات و قطعات نیز به اتوماسیون صنعتی پیوسته‌اند و طی خط رنگ اتوماتیک مراحل نهایی رنگ آمیزی را می‌گذرانند. رنگی که برای رنگ آمیزی قطعات طی فرآیند تولید به کار می‌رود، با رنگ ساختمانی تفاوت‌های قابل توجهی داشته و از لحاظ ماندگاری، مقاومت، تاثیر بر خواص قطعه، کارآمدتر از رنگ‌های عادی ساختمانی است.

یکی از بهترین رنگ‌های صنعتی مورد استفاده در صنعت، رنگ کوره‌ای است. این رنگ که در انواع پودری و مایع به قطعات پاشیده می‌شود و طی پیوندهای الکترو شیمیایی کارایی فوق العاده‌ای در رنگ آمیزی قطعات و خصوصا قطعات فلزی دارد، پس از مرحله پاشش، باید تحت تاثیر حرارت بالا و یا اشعه مادون قرمز کوره قرار بگیرد تا به خوبی روی سطح تثبیت شود.

یکی از مجموعه های حرفه ای در ساخت انواع کوره پخت رنگ کیان صنعت برهان می باشد که میتوانید با خیال راحت سفارش دهید و براساس نیاز شما انواع کوره پخت رنگ در ابعاد مختلف طراحی و اجرا می کنند.

معرفی انواع کوره رنگ

انواع مختلف این محصول از لحاظ روش پخت قطعه رنگ آمیزی شده، به دو نوع کوره با حرارت بالا و کوره با اشعه مادون قرمز تقسیم می‌شوند. هر یک از این انواع با استفاده از روش خاص خود، پیوندهای الکترو شیمیایی ذرات رنگ کوره‌ای با قطعه (عموما قطعه فلزی) را محکم می‌کنند.

1- بر اساس ساختار و ابعاد

از سوی دیگر، بر اساس فضای داخلی به شکل‌های تونلی و باکسی (جعبه‌ای) دسته بندی می‌شوند. انواع باکسی کوره پخت رنگ که در صنعت رایج‌تر است.

معمولا در ابعاد 2 در 2 در 2 یا 2 در 2 در 10 طراحی و ساخته می‌شود. خوب است بدانید که ابعاد و وزن تمامی انواع کوره رنگ وابسته به مورد بکارگیری و شرایط استفاده مشتری و سفارش او قابل تغییر و شخصی سازی است.

(انواع کوره بر اساس ابعاد و ساختار کلی، از لحاظ تعداد درب، یک طرف درب و دو طرف درب و مبدل، مبدل سقفی، مبدل انتها و مبدل بغل نیز تفاوت دارند.)

2- بر اساس طریقه تامین حرارت درونی

کوره‌ رنگ حرارتی بر اساس نحوه تامین حرارت و گرمایش درونی نیز دو نوع  الکترواستاتیکی باکسی مبدل و  الکترواستاتیکی باکسی برنزی را شامل می‌شوند. از لحاظ فنی کوره پخت رنگ الکترواستاتیکی باکسی مبدل، یک کیس مخصوص نگهداری دستگاه مبدل دارد. بدنه دستگاه مبدل کاملا از جنس استیل بوده و شامل مشعل، فن سیرکوله سانتر فیوز و… است. این سازوکار مبدل در نوع گرمایش باکسی مبدل، حرارت لازم کوره پخت را تامین می‌کند.

در بررسی فنی کوره پخت رنگ الکترواستاتیکی باکسی برنزی اما؛ این کوره فقط برای رنگ‌های کوره‌ای پودری کاربرد داشته و برای رنگ‌های مایع الکتروستاتیک کاربردی ندارد. روش تامین گرمایش درونی این کوره به صورت مستقیم و برنزی است و مزیت بزرگی نسبت به نوع قبل دارد. آن هم اینکه این کوره با حرارت مستقیم خیلی زود به حرارت دلخواه می‌رسد و سرعت و راندمان کار را بالا می‌برد.

مواردی که بیان شد از تقسیم‌ بندی‌های متنوعی بودند که در مورد انواع کوره  رنگ الکترواستاتیکی مطرح شده‌اند. و اما یکی از سوالات پرتکرار و رایج در مورد کوره‌های رنگ این است که یک کوره پخت رنگ خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ چه پارامترهایی در یک دستگاه کوره استاندارد و با کیفیت مطرح می‌شود؟ این موضوعی ست که در بخش بعدی مطلب قصد داریم به آن بپردازیم.

ویژگی‌های کوره پخت رنگ الکترواستاتیکی استاندارد و کارآمد

کیفیت قطعات، محصولات و فرآورده‌های صنعتی تا حدی به کیفیت اجزای سازنده آن‌ها و به مقدار بسیار زیادی به تجهیزات صنعتی تولیدکننده آن‌ها بستگی دارد. اگر یک دستگاه اجزای با کیفیت و مرغوبی نداشته و یا در توان و قدرت لازم جهت عملکرد درست و برقراری ارتباط موثر بین اجزا دستگاه ضعف داشته باشد، مسلما نمی‌تواند بخشی از خط تولید یا خط رنگ اتوماتیک بی عیب و نقص باشد.

پس برای همین است که در هنگام خرید تجهیزات و دستگاه‌های صنعتی، دانستن ویژگی‌های مثبت و استانداردهای لازم دستگاه، کمک شایانی به خریدار کرده و انتخاب درست آن می‌تواند از بسیاری مشکلات و نواقص در تولید جلوگیری به عمل آورد.

1-حرارت یکنواخت کوره پخت رنگ الکترواستاتیکی

اولین و شاید مهمترین ویژگی برای یک کوره رنگ الکترواستاتیکی این است که کوره با سیستم تامین گرمایش خاص خود بتواند حرارت یکنواختی را در محفظه مکعب یا تونل شکل ایجاد کند.

حرارت یکنواخت به بهبود وضعیت رنگ آمیزی قطعات کمک کرده و سبب تقویت پیوند ذرات رنگ در تمام سطوح قطعه فلزی و پیشبرد بهتر کار می‌شود. در هنگام خرید و سنجش استاندارد بودن دستگاه حتما به این نکته توجه داشته باشید و دستگاهی را خریداری نمایید که بتواند حرارت یکنواخت را در محفظه داخلی خود پخش کند.

2-توان بالا در افزایش و حفظ دما؛ سرعت رسیدن به دمای مورد نظر

تمام کار کوره رنگ و سازوکارهای عایق آن به خاطر حفظ انرژی گرمایی و استفاده از آن برای پختن یا خشک کردن قطعه رنگ آمیزی شده است. جدای از اینکه محفظه داخلی دستگاه باید حرارتی یکنواخت ایجاد کند، دمای هوای داخل آن باید چیزی در حدود دمای مورد نظر بوده و برای خشک کردن و پختن قطعه رنگ شده مناسب و کارآمد باشد. (دمای داخلی کوره‌های رنگ معمولا ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد است.)

3-دارا بودن سیستم هشدار در زمان مشکل

 تمام تجهیزات، وسایل و دستگاه‌هایی که چه در زندگی روزمره و چه در صنعت از آن استفاده می‌کنیم، ممکن است به هر دلیل خارجی یا عامل داخلی دچار اختلال در عملکرد، سوختن یک قطعه، نشتی و مشکلات متعددی نظیر این شوند.

اگر افراد نتوانند این مشکل را به سرعت شناسایی کرده و به نحو احسن و به موقع آن را برطرف کنند، ممکن است دچار مشکلات بزرگتری شوند؛ بدون آنکه بدانند مشکل به بخش‌های بیشتری از دستگاه آسیب برساند؛ حتی موجب از کارافتادگی همیشگی دستگاه شود و هزینه کلانی جهت خرید دوباره محصول را برای فرد بتراشد. برای دستگاه مهم و حساس صنعتی مثل کوره رنگ وجود سیستم هشدار مشکل اهمیت فوق العاده بالایی دارد. برای اطمینان خاطر بیشتر از سلامت و استاندارد بودن دستگاه به این ویژگی توجه داشته باشید.

4 – پشم سنگ مقاوم و مرغوب دیواره کوره

آخرین ویژگی مثبت و فوق العاده تاثیر گذار در بازده کوره پخت رنگ الکترواستاتیکی استاندارد، وجود پشم سنگ عایق مقاوم و با کیفیت در دیواره کوره است. جداره‌های کوره که با پشم سنگ پوشیده شده‌اند، نقش مهمی در عملکرد کوره دارند.

پشم سنگ مرغوب با قطر استاندارد، به عنوان یک عایق حرارتی و دمایی، رطوبتی و حتی صوتی خوب عمل می‌کند. این لایه عایق تحمل گرمایی برابر با بالای ۷۵۰ درجه سانتیگراد داشته و در حفظ دمای کوره نقش پررنگی ایفا می‌کند.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به طور کامل و کاربردی به بررسی کوره پخت رنگ قطعات رنگ آمیزی شده خط رنگ اتوماتیک بپردازیم. شناخت انواع کوره و کاربردهای هر یک در صنایع مختلف، به خصوص برای صنعتگران، صاحبان کارخانجات و افرادی که قصد راه اندازی واحدهای صنعتی را دارند از الزامات است. با مطالعه این مطلب می‌توانید اطلاعات جامعی از طرز کار و انواع کوره پخت رنگ کسب کرده و در مواقع لزوم آن را به کار ببرید.