هیچ محصولی یافت نشد.

افراد بسیاری به دنبال احداث خط تولید رنگ کوره ای هستند. نکته ای  بسیار مهم این است که چه مقدار اطلاعات شما راجب خط تولید رنگ کوره ای کامل است؟ تا چه میزان از روند کاری خط تولید رنگ پودری الکترواستاتیک اطلاع دارید؟ در این مقاله به طور کلی منظور از خط تولید رنگ، همان تجهیزات خط رنگ پودری و کوره ای است. با توجه به اهمیت تجهیزات خط تولید رنگ، در ادامه به این موضوع میپردازیم. همراه تیم ما باشید.

معرفی خط رنگ کوره ای

خط رنگ فرآیندی جهت رنگ آمیزی انواع قطعات و محصولات فلزی و پلاستیکی در صنعت است که مراحل مختلف فرآوری و اعمال تغییرات چون شستشو، خشک کن و حرارت، پاشش رنگ و انتقال رنگ به کوره برای پخته شدن را شامل می‌شود.

 رنگ‌های صنعتی با جنس خاصی که دارند، در برخورد با سطوح فلزی، با پیوندهای الکترو شیمیایی عمل می‌کنند. حرارت یک تسریع کننده و پیوند دهنده بسیار خوب برای این پیوندها است.همان طور که یک کوره نان باعث فرآوری مواد و پخت نان می‌شود، کوره رنگ در دمای بالا و مورد نیاز ۱۸۰ تا ۲۰۰ و حتی ۲۵۰ درجه سانتیگراد نیز تغییرات مثبتی در محصول و ماندگاری رنگ آن ایفا می‌کند.

محصولات و قطعات رنگ شده طی مراحل خط رنگ کوره‌ای برای ۲۶ تا ۳۰ دقیقه در کوره داغ پخت رنگ الکترواستاتیک قرار گرفته و آخرین مراحل جهت آمادگی برای مصرف را طی می‌کنند.رنگ‌های صنعتی که در این کوره‌ها دوام می‌آورند و رنگ آمیزی سطوح غالبا فلزی را بر عهده دارند، رنگ‌های نسوز، رنگ‌های الکترواستاتیک و همچنین رنگ‌های کوره‌ای نام می‌گیرند. رنگ‌های کوره‌ای به دو نوع پودری و مایع ساخته شده و به کار گرفته می‌شوند.

خط رنگ کوره‌ای از گذشته تاکنون

خط رنگ کوره‌ای که اصلی‌ترین خط رنگ صنعتی است، مثل بسیاری مراحل تولید دیگر، در گذشته به صورت تماما دستی و توسط نیروی انسانی متخصص انجام می‌گرفته است. روش دستی و غیر اتوماتیک خط رنگ کوره‌‌ای، اگر چه در زمان خود کیفیت مورد قبولی داشته و برای رفع نیاز صنعتی آن زمان کفایت می‌کرده، اما در چند سال اخیر به دلایل گوناگون به طور غالبا اتوماتیک در آمده است.

مراحل پیدایش خط رنگ

۱. با افزایش جمعیت و حتی مصرف گرایی، نیاز جهان به محصولات و قطعات در صنایع مختلف به عنوان مثال خودرو سازی، لوازم خانه، لوازم زیبایی و… به طرز قابل توجهی افزایش یافت و نیروی انسانی متخصص با تمام توان، نمی‌توانست سرعت و بازدهی لازم تولید را داشته باشد.

۲. علم و صنعت پیشرفت کرده و راه‌های جدیدی پیش روی صنایع گذاشتند. وقتی نیاز مصرف به طرز باور نکردنی افزایش یافت، بکارگیری فناوری‌های ساخت تجهیزات اتوماتیک به عنوان مثال در خط رنگ کوره‌ای بود که به کمک مردم آمد.

۳. مقایسه سرعت روش اتوماتیک با روش دستی انجام گرفت و روش اتوماتیک با سرعت و بازدهی حداکثری انتخاب شد.

۴. روش اتوماتیک بسیاری هزینه‌های اضافی و قیمت تمام شده محصولات را کاهش داد و از لحاظ اقتصادی به صرفه‌تر بود.

همه این موارد سبب شدند، خط رنگ کوره‌ای به خط رنگی اتوماتیک و رباتی تبدیل شده و تحولی عظیم در صنعت تولید محصولات پدید آورد.

شناخت انواع خط رنگ قبل از شناخت خط تولید رنگ کوره ای

در صنعت خط تولید رنگ کوره ای و یا رنگ پودری کلاً دو نوع خط رنگ داریم. اولین خط رنگ، خط رنگ افقی و دومین خر رنگ، خط رنگ عمودی است. هر کدام از این خط رنگ ها دارای ویژگی ها و خصوصیاتی هستند. این ویژگی ها این دو نوع خط رنگ را از یکدیگر متمایز می کند. از این رو دانستن فرق این دو کمک شایانی به شما می کند.

خط رنگ پودری افقی

خط رنگ افقی، یک خط تولید رنگ کوره ای پیوسته و شامل چند مرحله است. این مراحل به شرح زیر است:

  • چند مرحله شستشو
  • سیستم پاشش اتوماتیک
  • کابین پاشش
  • سيستم بازيافت و جمع آوري پودر
  • کوره پخت رنگ
  • سيستم کانواير

در خط تولید رنگ کوره ای افقی ابتدا سطوح قطعات را از هر گونه آلاینده پاک می کنند. سپس در ادامه پس از خشک شدن قطعه، قطعات وارد کابین پاشش می شوند. بعد از رنگ آمیزی درداخل کابین، توسط دستگاه پاشش الکترواستاتیک وارد کوره پخت می شوند. پس از گذشت 10 الی 15 دقیقه پخت قطعات رنگ شده تمام میشود. سپس قطعات را از کوره بیرون می‌آورند و فرایند رنگ آمیزی به اتمام می رسد.

خط رنگ پودری عمودی

روند کاری در خط تولید رنگ کوره ای و یا پودری عمودی، تنها در افقی و عمودی بودن آن است. در واقع تفاوت این دو خط تولید در نوع ساختار است. به طور کلی به منظور افزایش ظرفیت رنگ قطعات، خط تولید رنگ کوره ای عمودی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.برای مثال در مجتمع های صنعت آلومینیوم میتوان از خط تولید رنگ کوره ای بهره گرفت. نحوه آویزان نمودن قطعات در این دو خط تولید با توجه به ساختار آن ها متفاوت است.

اجزای خط تولید رنگ کوره ای عمودی

اجزای خط تولید رنگ کوره ای عمودی به شرح زیر است:

  • سيستم بارگيري

این سیستم دارای یک غلطک است که امکان تغییر حالت پروفیل ها از افقی به عمودی را ممکن می سازد.

  • سيستم شستشو

سیستم شستشو به طور کلی ترکیبی از حالت اسپری و آبشار است. در این قسمت تمامی پروفیل ها شسته و آماده رنگ آمیزی می گردند.

  • کوره خشک کن

در این قسمت پروفیل ها و قطعات شسته شده، در کوره خشک قرار میگرند. سپس وارد کابین پاشش پودری میشوند.

یکی از مهم ترین قسمت های خط تولید رنگ کوره ای، قسمت پاشش رنگ پودری است. به طور کلی با توجه به ظرفیت تولید، میتوان 48دستگاه پاشش رادر قالب 2 کابین  Vشکل قرار داد. این قالب ها بر روی بازوی 2 ربات 9 متری تعبیه می شوند. البته تمامی کابین ها به مونوسایکلون متصل هستند تا پودر های اضافی را از کابین خارج کنند.

  • در ادامه روند خط تولید رنگ کوره ای، قطعات پس از خارج شدن از کابین پاشش وارد کوره پخت میشوند.
  • در آخر، قطعات پخته شده در کوره به کمک سیستم تخلیه از حالت عمودی به افقی در می آیند.

ویژگی های خطر تولید رنگ کوره ای عمودی

از ویژگی های این خط تولید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پاشش پودر در ارتفاع 8 متري
  • تامين پودر براي تپانچه‌ها
  • يکنواختي پوشش پودر در طول پروفيل
  • يکنواختي دماي کوره در طول و ارتفاع کوره
  • سرعت بالاي کانواير ( حدود 3 متر در دقيقه) است.
  • در شرايط کاري برابر و محصول يکسان، يک خط عمودي مي‌تواند تا 6 برابر يک خط افقي ، ظرفيت توليد را افزايش دهد.

خط رنگ پاور اند فری چیست؟

یکی از روش های رنگ آمیزی پروفیل ها در خطر تولید رنگ کوره ای، روش پاور اند فری است. به طور کلی برای راه اندازی این خطر تولید به فضایی در حدود این روش، 10متر در 40 متر احتیاج دارید. ارتفاع مورد نیاز نیز،5 متر کافی است. براي راه اندازی چنين خطي، فضايي در حدود 10 متر در 40 متر به ارتفاع 5 متر مورد نياز است. دراين خط، پروفیل ها به صورت دستی بارگیری می شوند.

پروفیل ها به صورت موازی هم روی کانوایز قرار میگیرند.سپس پس از عبوراز قسمت کابین پاشش، وارد کوره میشوند.با کاهش سرعت حرکت، قطعات زمان کافی برای پخت میابند. به طور کلی طراحی این خط تولید رنگ کوره ای پاور اند فری، بسته به ضخامت قطعات، نوع رنگ و دیگر پارامتر ها است. بر اساس این پارامترها، سرعت کانوایز تنظیم می شود. همچنین زمان مشخص برای پخت در داخل کوره برای هر پروفیل مشخص می شود. مزيت اصلي اين خط:

  • افزايش سرعت کانواير تا 3 متر در دقيقه است. با افزایش سرعت کانوایر، میزان تعداد پروفیل رنگ شده افزایش می یابد.
  • کم بودن طول کوره. در نتیجه این ویژگی از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری می کند.
  • اين خط رنگ در مقايسه با خط رنگ افقي، فضاي کمتري را اشغال مي‌نمايد.

خط تولید کویل کوتینگ

از پیشرفته ترین خط تولید رنگ کوره ای میتوان به خط تولید کویل کوتینگ اشاره کرد. روند کار در این خط به این صورت است که کویل ها به صورت رول وارد خط تولید می شوند. سپس تمامی کویل ها توسط رول باز کن باز می شوند. در ادامه توسط سیستم شستشو، شسته شده و پس از خشک شدن، وارد کابین پاشش می شود. پس از رنگ آمیزی در کابین پاشش، قطعات وارد کوره پخت می شوند. جالب ترین قسمت، فرآیند دکورال است که با استفاده از کاغذ دکورال انجام میگیرد. در پایان، سطح فلز را با سلفون می پوشانند و مجدداً کویل توسط رول جمع کن، جمع می شود.

پوشش رنگ پودری چپیست؟

برای دست یابی به خط تولید رنگ کوره ای، ابتدا باید بدانیم که پوشش رنگ پودری چیست. به طور کلی این مرحله یک فرایند کامل از پروسه تولید قطعه به صورت چند مرحله ای است.

نکته: معمولا این فرایند بر روی فلز هایی که تحمل دمای 200 درجه سانتی گراد کوره را داشته باشند، انجام میشود.

قطعات فلزی  تمیز و زائده‌ گیری شده و در مرحله بعد برای پوشش با رنگ پودری وارد چرخه تولید می شوند. قطعات فلزی توسط یک ربات رنگ آمیزی شده و رنگ پودری سطح آن هارا می پوشاند.در مرحله آخر نیز قطعات فلزی وارد کوره پخت می شوند. بعد از گذشت زمان مشخصی از کوره خارج میشوند.این قطعات در کوره حرارت می بینند که موجب میشود رنگ پودری ذوب شود.

با ذوب شدن رنگ پودری، رنگ آمیزی با حالت یک دست در می آید. پس از خروج قطعات از کوره، آن ها شروع به سرد شدن و سفت شدن می کنند. رنگ الکترواستاتیک بسیار در بادوام بودن قطعات نقش دارد. پوشش بسیار یک دست رنگ پودری هم در فرایند خط تولید رنگ کوره ای اتوماتیک و هم دستی وجود دارد.

پوشش رنگ پودری در صنعت خودرو سازی

در بسیاری از صنایع خودرو سازی و صنایع وابسطه، از این روش برای پوشش قطعات خودرو استفاده می کنند. برای نصب و راه اندازی یک خط تولید با کیفیت با بازدهی بالا، باید اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل کنید.همچنین در زمان اجرای پروژه حتماً از افراد خبره کمک بگیرید.

تجهیزات مورد نیاز برای خط تولید رنگ کوره ای

به طور کلی تجهیزات مورد نیاز برای  خط تولید رنگ کوره ای به شرح زیر است:

  • مرحله پیش تصفیه

در این قسمت، محصول قبل از پوشش پودری تمیز می شود. البته به این قسمت، مرحله شستشو و خشک کن نیز می گویند.

  • مرحله پاشش

در این مرحله، رنگ پودری بر روی قطعات اسپری میشود. این مرحله هم به صورت دستی و هم به صورت اتوماتیک توسط ربات ها انجام میپذیرد.

  • مرحله پخت رنگ

مرحله پخت رنگ توسط کوره پخت انجام میگیرد. در این مرحله پخت قطعات کامل میشود و سپس از کوه خارج و پس از سرد شدن، بسته بندی میشوند.

اطلاعاتی راجب مرحله پیش تصفیه

در خط تولید رنگ کوره ای به مرحله پیش تصفیه مرحله شستشو نیز می گویند. در این مرحله تمامی آلاینده های سطح قطعات پاک می شوند. برای گرفتن بهترین نتیجه از پاشش رنگ پودری، باید قطعات تمیز باشند. قطعات در این مرحله از هرگونه گردوغبار، زباله، روغن و غیره تمیز می شوند. هر چیزی که قبل از پوشش رنگ پودری به قطعات بچسبد، موجب اثر منفی در چسبندگی پودر می شود.

تمامی تجهیزات پیش تصفیه  این اطمینان را به شما میدهند که قطعه قبل از مرحله رنگ آمیزی تمیز است. از این رو قطعات و دستگاه های استفاده شده در این مرحله باید با کیفیت باشند. اگر محصولی که می‌خواهید رنگ پودری بزنید دارای مواد زائد زیادی است، نیاز به یک اتاق انفجار دارید. اتاق انفجار در خط تولید رنگ کوره ای محفظه ای از هوای فشرده است. در این اتاق هوای فشرده نقش اصلی برای به حرکت درآوردن مواد ساینده را دارد.

نکته: البته با توجه به موقعیت، معمولا ازیک رسانه انفجار استفاده میشوند. برای مثال:  شات فولادی برای از بین بردن مواد زائد از روی قطعات استفاده می شود.

اطلاعاتی راجب تفنگ رنگ پاشش در خط تولید رنگ کوره ای

بعد از اینکه در خط تولید رنگ کوره ای، محصول از مرحله پاشش رنگ رد شد، وارد مرحله پخت می شود. در این مرحله در معرض حرارت قرار میگیرد و پوشش رنگ پودری آب میشود. به طور کلی  کوره های پخت رنگ پودری، بین 160 تا 230 درجه سانتی گراد دما تولید می کنند. زمانی که کوره رنگ الکترواستاتیک به درجه حرارت مناسب رسید، دما در آن ثابت می شو. سپس تمامی محصولاتی که با رنگ پودری پوشش داده شده اند، برای مدت معینی در کوره حرارت می بینند.زمانی که فرایند پخت قطعات تکمیل شد، باید قبل از دست زدن به آن ها، کاملاً خنک شوند.

اطلاعات تکمیلی استفاده از تفنگ رنگ پاشش

 به طور کلی اگر می خواهید به صورت حرفه ای خط تولید رنگ کوره ای احداث کنید، نوع کوره بسیار مهم است. سعی کنید از برند های معروف و یک مارک خوب خرید کنید. برای خرید کوره با جنس خوب و کیفیت ممتاز خساست به خرج ندهید. اگر می‌خواهید پوشش پودری را در سطح حرفه‌ای انجام دهید، نوع کوره‌ای که انتخاب می‌کنید بسیار مهم است.

کوره‌های پخت رنگ پودری با برند معتبر نه تنها به طور خاص برای پوشش برتر طراحی شده‌اند، بلکه از نظر مصرف سوخت و هزینه انرژی نیز لوازم بسیار کارآمدی هستند. این احتمال وجود دارد که چندین ساعت در هفته از کوره رنگ الکترواستاتیک خود استفاده کنید؛ بنابراین هزینه طراحی ناکارآمد می‌تواند به سرعت نتیجه را روی هزینه‌ها نشان داده و در آخر سود شما را کاهش دهد.

کوره های پخت رنگ پودری کاتالیزوری

ممکن است برخی از کوره ها از اشعه مادون قرمز برای گرم کردن قطعات استفاده کنند. به این نوع کوره ها، کوره های کاتالیزوری برقی و با گازی می گویند.خرید این نوع  کوره ها میتواند کمی گران باشد. همچنین هزینه نگهداری و تعمیرات این نوع کوره ها نیز بسیار بالا است. معمولاً این نوع کوره ها عناصر گرمایش الکتریکی یا یک سیستم حرارتی با گاز طبیعی دارند. البته ممکن است متکی به LP باشند. در این کوره ها قطعات با توجه به ضخامت، نوع جنس، شکل و غیره زمان پخت متغییری دارند. برای مثال یک قطعه کوچک با سطحی صاف بسیار زود تر از یک قطعه با شکل پیچیده و اندازه بزرگ خشک میشود.

نکته: ابعاد کوره های رنگ با توجه به میزان اندازه کارگاه و یا کارخانه باید خریداری شوند. همچنین ابعاد کوره در میزان تولید قطعات و سرعت تولید بسیار مؤثر است.

فواید رنگ‌های صنعتی

رنگ‌های مختلفی که در صنعت به کار می‌روند که اصطلاحا به رنگ‌های صنعتی، خط رنگ کوره ای و الکتروستاتیک معروف هستند، کاربردهای مهمی در خط تولید محصولات داشته و تاثیرات مثبت جالب توجهی بر خواص محصول نهایی می‌گذارند.

وجود بسیاری رنگ‌ها بر محصولات می‌تواند اطلاعاتی از محصول را به ما یادآور شود ، برخی رنگ‌ها به خصوص روی فلزات خواص محصول را بهبود می‌بخشند (به عنوان مثال روی قطعات آهنی رنگ‌هایی پاشیده می‌شود که از زنگ زدن، اکسیداسیون و پوسیدگی قطعه جلوگیری به عمل می‌آورد یا قطعه را در برابر فشار و خوردگی مقاوم می‌کند.)

 رنگ‌های صنعتی که تفاوت‌های زیادی با رنگ ساختمانی دارند، در خط رنگ کوره‌ای که امروزه به صورت غالبا اتوماتیک انجام می‌شود، روی قطعات مختلف به خصوص قطعات و محصولات فلزی در صنایع مبل سازی، تولید قطعات خودروها، لوازم خانگی متنوع، لوازم زیبایی و آرایشی، لوازم ورزشی و… پاشیده و تثبیت می‌شوند.

خط رنگ کوره ای

مراحل اجرای خط رنگ کوره ای

فرآیند اجرای این رنگ‌ها یا خط رنگ کوره ای مراحل فرآوری و اعمال تغییرات گوناگونی دارد و به طور پایه برای تمام محصولات در چند گام (شستشو و جرم زدایی سطوح قطعه، خشک کردن در کابین مخصوص، پاشش رنگ و انتقال قطعه به کوره رنگ، پخت و تثبیت پیوندهای شیمیایی رنگ با سطوح قطعه) صورت می‌گیرد.

جالب است بدانید که در گذشته و پیش از پیشرفت علم و فناوری ساخت تجهیزات اتوماتیک، خط رنگ کوره‌ای به صورت دستی، با همکاری نیروی انسانی متخصص انجام می‌شد و بسیار کندتر، کم بازده‌تر و پر هزینه‌تر از امروز هم بود، اما امروزه به لطف پیشرفت علم، عمده اقدامات در صنعت، به سیستم اتوماسیون صنعتی پیوسته‌اند و می‌توانند پاسخگوی نیاز جهان پر مصرف حال حاضر باشند.

خصوصا اگر دستی در صنعت داشته و یا قصد تولید ۰ تا ۱۰۰ قطعات در حوزه‌های نامبرده را دارید مطالعه ادامه این مقاله می‌تواند برایتان مفید واقع شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی جامع خط رنگ اتوماتیک کوره‌ای و بررسی کابین‌های مختلف آن بپردازیم.

بررسی خط رنگ اتوماتیک کوره‌ای

سیستم خط رنگ کوره‌ای اتوماتیک از مراحل رباتی یا اتومات متنوعی تشکیل شده است. تمامی مراحل و نقل و انتقالات قطعات روی سیستم نقل و انتقال کانوایر یا سیستم نقاله‌ای انجام می‌شود. قطعات روی خطوط مذکور حرکت می‌کنند، بین کابین‌های مختلف شستشو، کابین خشک کن، کابین پاشش رنگ ‌و کوره رنگ و با سرعت استاندارد جابه‌جا می‌شوند.

 تعداد دور سیستم نقاله متغیر بوده و همین ویژگی امکان انجام مراحل و گذر از هر بخش را فراهم می‌کند. این یکی از مهمترین ویژگی‌های خط رنگ اتوماتیک کوره‌ای است که نیاز به نقل و انتقال کند با دخالت دست انسان ندارد و به صورت تماما اتوماتیک صورت می‌گیرد.

آنچه در کابین شستشوی خط رنگ اتوماتیک کوره‌ای اتفاق می‌افتد

مرحله شستشو و پاکسازی سطوح قطعه (فلزی) که از مهمترین بخش‌هلی خط رنگ اتوماتیک کوره‌ای است، در ۵ گام انجام می‌شود. چربیگیری، آبشویی گرم، آبشویی سرد، فسفاتاسیون (فسفاته کردن) و آبکشی سرد که ۵ مرحله شستشو در خط رنگ کوره‌ای هستند، به ترتیب انجام شده و سطحی مقاوم و پاک و آماده پاشش رنگ را به کابین‌های بعد منتقل می‌کنند.

تمام این مراحل به صورت کاملا اتوماتیک، توسط اسپری‌های تعبیه شده در دستگاه و مواد شیمیایی شوینده ذخیره شده در منابع داخل کابین شستشو انجام می‌پذیرند. اما در هر مرحله از شستشو چه اتفاقی می‌افتد؟

  • چربیگیری اولین مرحله شستشو است که طی میانگین زمان ۲ دقیقه تمام جرم‌ها، چربی‌ها، آلودگی‌های سطحی قطعه در طول ساخت را از بین می‌برد. برای رنگ آمیزی یکدست و ماندگار قطعه، لازم است سطوح مختلف قطعه کاملا پاکیزه و از آلودگی‌ها پاک باشند.
  • مرحله دوم شستشو با اسپری‌های تعبیه شده آب گرم دستگاه، با عنوان آبشویی گرم انجام می‌شود. در این مرحله باقی مانده چربی‌ها و جرم‌های سطح محصول و مواد شیمیایی مرحله اول توسط فشار آب گرم از بین برده می‌شوند. این مرحله به طور متوسط یک دقیقه به طول می‌انجامد.
  • در مرحله سوم شستشو نیز به منظور خنثی سازی آبشویی گرم و اطمینان از تمیزی سطوح، آبشویی سرد به مدت یک دقیقه دیگر انجام می‌شود.
مرحله چهارم:

پاکسازی قطعه، مربوط به فرآیند فسفاتاسیون یا فسفاته کردن سطوح محصول است. ماده فسفات ماده‌ای ست که با اسپری مخصوص تعبیه شده در کابین شستشو روی محصول پاشیده شده و خواص محصول را بهبود می‌بخشد. ویژگی‌های مثبتی اعم از مقاومت در برابر خوردگی توسط اسیدها، مقاومت در برابر پوسیدگی و اکسید شدن فلز از جمله خواصی هستند که در فرآیند فسفاتاسیون بهبود می‌یابند.

در پی فرآیند فسفاته کردن محصول، آبکشی سرد آخرین مرحله شستشو است که در کابین مربوطه انجام می‌شود. در این مرحله آبکشی، اثرات ماده فسفاته کننده از بین می‌رود و قطعه برای طی کردن مراحل بعدی خط رنگ کوره‌ای آماده می‌شود.

قطعه پس از شستشو وارد کابین خشک کن می‌شود

در قسمت بعدی خط رنگ کوره‌ای، سطوح شسته شده قطعه خشک می‌شوند. سازوکار تعبیه شده بخش خشک کن خط رنگ اتوماتیک بسیار پیشرفته و حرفه‌ای است. کابین خشک کن دارای دو پرده هوایی ورودی و خروجی بوده و با لایه‌های عایق، دمای بالای درونی کابین را جهت رفع رطوبت قطعات حفظ می‌کند. دمای درونی کابین خشک کن توسط دستگاه ترموستات الکترونیک دارای نمایشگر (که روی تابلو دستگاه نصب شده است) تنظیم می‌شود. این دما معمولا عددی بین ۱۳۵ تا ۱۵۰ درجه سانتیگراد است.

نوبت پاشش رنگ است

قطعه فسفاته خشک شده آماده پاشش رنگ است. پس از مرحله خشک کردن، قطعه مورد نظر توسط سیستم نقاله به کابین رنگ آمیزی منتقل می‌شود. در این مرحله قطعه توسط اسپری‌های مخصوص تعبیه شده در دستگاه و با رنگ‌های صنعتی کوره‌ای (رنگ‌های کوره‌ای غالبا پودری و گاها رنگ‌های مایع) رنگ آمیزی می‌شود.

یکی از مزیت‌های سیستم پاشش رنگ اتوماتیک وجود دستگاه مکنده‌ای در کابین پاشش رنگ است که اضافه رنگ‌های پاشیده شده کف کابین را جمع آوری می‌کند. پس از جمع آوری، رنگ‌ها به چرخه مصرف و پاشش بازمی‌گردند.

قطعه رنگ شده در کوره پخته می‌شود

مرحله پخت در کوره را پس از رنگ آمیزی، می‌توان مهمترین مرحله خط رنگ کوره‌ای دانست. قطعات رنگ شده با سیستم نقاله وارد کوره باکسی یا تونلی شده و جهت تثبیت رنگ و بهبود خواص مقاومت حرارتی پخته می‌شوند. سیستم پخت رنگ در کوره عموما به روش حرارتی و در برخی موارد با اشعه مادون قرمز است. همچنین حرارت کوره‌های خط رنگ بین ۱۸۰ تا ۲۵۰ درجه سانتیگراد است.

سخن آخر

در این مقاله نکات بسیاری در جهت احداث خط تولید رنگ کوره ای ارائه شد. به طور کلی برای احداث خط تولید رنگ کوره ای، باید از تجهیزات بسیار با کیفیت استفاده کنید. از این رو از مرحله پیش تصفیه تا مرحله نهایی که کوره پخت است، باید با تجهیزات حرفه ای و با کیفیت انجام شود. مدت زمان پخت قطعات در کوره پخت، به میزان اندازه قطعات، نوع رنگ پودری و ضخامت قطعات بستگی دارد. ممکن است پخت قطعات از 10 دقیقه تا 15 دقیقه متفاوت باشد. اکثر کوره های پخت دمای 160 تا 230 درجه سانتی گراد را پوشش می دهند.

 پیشرفت علم و فناوری و همراهی این دو پدیده شگفت انگیز با صنعت تولید انواع محصولات سبب شده‌اند، امروزه لوازم و تجهیزات متنوع در صنایع مختلف با سرعت حداکثر و حداقل قیمت و همچنین کمترین نیاز به نیروی انسانی تولید شوند. شناخت اجزا، تجهیزات و نحوه کار خط رنگ اتوماتیک کوره‌ای به خصوص برای صنعتگران بسیار مفید و کارآمد است.